Rýchle dodanie
Profesionálne poradenstvo
40 dní na vrátenie! Len u nás!
Doprava zdarma od 30 €, do 29 kg objednávky

Druhy steliva pre mačky

Mačacie stelivo je dôležitou súčasťou starostlivosti o naše domáce zvieratá. Výber správnej podstielky môže ovplyvniť zdravie, hygienu a celkovú pohodu vašej mačky. Na trhu je veľa rôznych druhov podstielky, preto je dôležité vybrať tú správnu pre vašu mačku.


Mačacie stelivo sa používa na absorbovanie moču a zakrytie výkalov. Keďže mačky sú zvyknuté na toaletu v piesku, musíme vybrať podstielku, ktorá im bude pripomínať prírodný piesok. To znamená, že by malo byť mäkké a hrudkujúce. Mačky sú totiž zvyknuté zahrabávať svoje výkaly a moč, aby nezanechávali zápach a nepriťahovali pozornosť predátorov.


Typy podstielky

Existujú dva hlavné typy podstielky pre mačky:

silikátové podstielky

organická podstielka

Organické podstielky sú vyrobené z prírodných materiálov, ako sú drevené hobliny, papier alebo kukuričná múčka. Organické podstielky sa vyrábajú z prírodných materiálov, ako sú drevené hobliny, papier alebo kukuričná múčka. Sú menej účinné pri odstraňovaní zápachu ako silikátové podstielky, ale sú biologicky odbúrateľné, a preto šetrné k životnému prostrediu. Organické podstielky sú tiež menej prašné ako silikátové podstielky a majú príjemnejšiu vôňu.


Medzi najznámejšie organické podstielky patria drevené hobliny a kukuričná múčka. Drevené hobliny sa vyrábajú z jemných pilín a sú veľmi savé. Kukuričná múčka sa vyrába z kukuričného škrobu.


Silikátová podstielka je vyrobená z malých guličiek, ktoré absorbujú tekutiny. Silikátová podstielka je veľmi obľúbená vďaka svojej absorpčnej schopnosti. Sú veľmi účinné pri odstraňovaní zápachu a sú oveľa menej prašné ako organické podstielky. Silikátové podstielky sú zvyčajne drahšie ako organické podstielky, ale sú veľmi úsporné a dlho vydržia. Okrem toho sú vhodné pre mačky s dýchacími problémami, pretože sú menej prašné.


Výber podstielky

Pri výbere podstielky pre mačky je dôležité zvážiť niekoľko faktorov vrátane:

Typ podstielky: Existuje niekoľko typov podstielky vrátane hlinenej, drevenej, kukuričnej a iných. Každý typ má svoje vlastné vlastnosti a výhody a nevýhody. Je dôležité zvážiť, čo bude pre vašu mačku najlepšie.

Vôňa: Niektoré podstielky sú parfumované, aby zakryli zápach. Je však dôležité zvážiť, či vaša mačka bude tieto vône tolerovať a či nebudú mať negatívny vplyv na jej zdravie.

Veľkosť zŕn: Veľkosť zŕn v podstielke môže ovplyvniť jej savosť a pohodlie pre vašu mačku. Vyberte si takú veľkosť zŕn, ktorá bude vašej mačke vyhovovať.

Cenová dostupnosť: Cena podstielky pre mačky sa líši. Je dôležité zvážiť, koľko ste ochotní minúť, a nájsť podstielku, ktorá spĺňa vaše požiadavky a zároveň sa zmestí do vášho rozpočtu.

Zdravotné problémy mačky: Ak má vaša mačka zdravotné problémy, napríklad problémy s dýchaním alebo citlivosť na prach, je dôležité zvážiť podstielku s nízkym obsahom prachu.

Celkovo je dôležité vybrať podstielku, ktorá bude pre vašu mačku pohodlná, hygienická a zdravá.


Novinka na trhu - podstielka s nanostriebrom

Nanosilver sa zvyčajne pridáva do podstielky pre mačky ako antibakteriálny a protizápachový prostriedok. Existuje však niekoľko obáv o bezpečnosť používania nanostriebra vo výrobkoch pre domácnosť vrátane podstielky pre mačky.


Podľa vedeckých štúdií sa ukázalo, že používanie niektorých foriem nanostriebra môže mať negatívne účinky na zdravie ľudí a zvierat. Objavili sa napríklad obavy, že striebro sa môže hromadiť v tele a mať toxické účinky. Okrem toho podstielky s nanostriebrom môžu obsahovať chemické látky a iné prísady, ktoré nie sú pre mačky príliš zdravé.


Hoci sa zdá, že podstielky s nanostriebrom sú účinné proti baktériám a zápachu, neexistuje dostatok vedeckých dôkazov, ktoré by jednoznačne potvrdili, že sú pre mačky bezpečné. Preto odporúčame byť pri výbere podstielky pre mačky obsahujúcej nanostriebro opatrní a poradiť sa o jej používaní s veterinárnym lekárom.

Komentáre

Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie. Pridať prvý názor

Nový príspevok